Store finder
UZAY ÇATI KAFES SİSTEMLERİ NEDİR?

Günümüzde bir yapının sağlam ve dayanıklı olması kadar göz zevkimizi etkilemesi de önemlidir. Yıllar boyu yıpranmadan varlığını sürdüren yapılar sağlamlıkla birlikte estetik bir mimari ile buluşmuşsa sadece beton ve demir yığını olmaktan çıkar ve kişilik kazanır. Günümüzde gerek kolay imalat ve kurulumu gerek dayanıklılığı nedeniyle sıklıkla tercih edilen UZAY ÇATI estetik mimarisi ile bizleri etkilemektedir. Adından söz edildiğinde gelecek ve hayal gücünü çağrıştıran uzay çatıyı daha derin bir şekilde inceleyelim.


Bir bina inşasında kullanılabilecek birçok inşa yöntemi olduğu gibi çatı yapım aşamasında da uygulanabilecek birbirinden farklı yöntemler vardır. Bu yöntemlerden biri de kolay kurulumu ve estetik yapısıyla kullanım alanı epey geniş olan uzay çatıdır. Çatı da yapılacak küçük bir değişiklik binanın havasını bütünüyle değiştirebilir.


Uzay kafes çatı sistemleri olarak da bilinen uzay çatı yapımında kaliteli malzeme kullanıldığı takdirde paslanma ve benzeri çevre sorunlarıyla karşılaşılmaz. Uygulanan farklı çatı sistemlerine nazaran uzay çatı daha hafiftir. 100 metreye kadar dikey taşıyıcı sistemler olmadan kurulabilen uzay çatı depreme karşı yüksek dayanıklılık gösterir. İstenildiği takdirde sökülüp bir başka alana monte edilebilmesi uzay çatının avantajlarından biridir. Uzay çatı işveren için ekonomiktir ve montaj aşaması kısa sürede tamamlanır.


Uzay çatının kurulumu oldukça pratiktir. Çift tarafı konikli çubuk çelik boruların birbirine bağlantılı hale getirilmesiyle oluşturulan uzay çatıyla ağ görünümü elde edilir. Uzay çatı tavanda başlı başına ilgi çekici bir mimari oluşturduğundan tavanın fazladan malzeme kullanılarak kapatılması gerekmez. Bu yönüyle olası harcamaların önüne geçer ve ekonomik açıdan tasarruf sağlar. Farklı tasarımlara elverişli oluşu uzay çatıyı sıklıkla tercih edilen açık hava çatılarının içine sokmuştur. Yaz aylarında göz zevkimizi okşayan uzay çatı kış ayları için branda ve benzeri materyallerle kaplanarak mevsim şartlarına uygun hale getirilir. Bu sayede dört mevsim kullanılabilir.


Şık ve bir o kadar yenilikçi olan uzay çatının bizlere sunduğu avantajları maddelemek gerekirse;


Geniş alanlar için kullanımı uygundur.


Diğer birçok çatı türe göre hafif, kurulumu kolay ve portatiftir.

İmalat ve montaj aşaması hızlı bir şekilde tamamlanır.

Kullanılabilecek her tür havalandırma ve iklimlendirme için uygundur.

Estetik açıdan doyurucudur.

Yapısı gereği kolay yük taşıyan çatılardır.

İstenen her biçim için düzenlenip monte edilebilir.

Düşük maliyetli bir çalışmadır.